Jadłospis

Poniedziałek 19-08-2019

Jadłospis dla dyżuru przedszkolnego w SP 75 poniżej

Barszcz ukraiński(250g)

Ryż z pieczonym jabłkiem i jogurtem naturalnym(250g)

Kompot (200ml)/ woda z miętą i cytryną

Śniadanieherbata z cytryną, kasza manna na mleku, kanapka z żółtym serem, kanapka z twarożkiem i rzodkiewką, warzywa

Podwieczorek-herbata owocowa, kajzerka z szynką i warzywami

Alergeny

  • Zboża zawierające gluten

  • Jaja i produkty pochodne

  • Mleko i produkty pochodne

  • Seler i produkty pochodne

Wtorek 20-08-2019

Zupa brokułowa(250g)

Spaghetti z mięsem, sosem pomidorowym i żółtym serem(250g)

Kompot (200ml)/ woda z miętą i cytryną

Śniadanieherbata z cytryną, kakao, kanapka z masłem, serek ziarnisty, kanapka z szynką gotowaną, kanapka z szynką drobiową, warzywa

Podwieczorek-domowy budyń czekoladowy, wafel ryżowy, herbata

Alergeny

  • Zboża zawierające gluten

  • Jaja i produkty pochodne

  • Mleko i produkty pochodne

  • Seler i produkty pochodne

Środa 21-08-2019

Krupnik z kaszą jaglaną(250g)

Pieczony udzik z kurczaka(80g), ziemniaki(120g)

Sałata z jogurtem naturalnym(70g)

Kompot (200ml)/ woda z miętą i cytryną

Śniadanieherbata z cytryną, płatki ryzowe na mleku, kanapka z białym serem i szczypiorkiem, kanapka z suchą kiełbaską z indyka, warzywa

Podwieczorek- bufet owocowy, grahamka z masłem

Alergeny

  • Zboża zawierające gluten

  • Jaja i produkty pochodne

  • Mleko i produkty pochodne

  • Seler i produkty pochodne

Czwartek 22-08-2019

Zupa ogórkowa(250g)

Indyk w sosie z suszonymi pomidorami(110g), kasza jęczmienna(100g)

Bukiet warzyw na parze(70g)

Kompot (200ml)/woda z miętą i cytryną

Śniadanieherbata, płatki owsiane na mleku, kanapka z serem żółtym, kanapka z szynką, warzywa

Podwieczorek- racuszki z jabłkiem, melisa

Alergeny

  • Zboża zawierające gluten

  • Jaja i produkty pochodne

  • Mleko i produkty pochodne

  • Seler i produkty pochodne

Piątek 23-08-2019

Kapuśniak(250g)

Filet z miruny w chrupiącej panierce(70g), ziemniaki(120g)

Surówka z marchewki i jabłka(80g)

Kompot (200ml)/ woda z miętą i cytryną

Śniadanieherbata z cytryną, kakao, kanapka z miodem, kanapka z twarożkiem, kanapka z szynka gotowaną, warzywa

Podwieczorek-sok jabłkowy, bułeczka maślana 

Opracowała: mgr inż. żywienia człowieka Jolanta Chłopecka, dietetyk

Alergeny

  • Zboża zawierające gluten

  • Jaja i produkty pochodne

  • Mleko i produkty pochodne

  • Ryby i produkty pochodne

  • Seler i produkty pochodne

Nasza strona korzysta z cookies.