Jadłospis

Poniedziałek 26-02-2018

Zupa z soczewicy(250g)
Makaron z białym serem i truskawkami(250g)
Kompot (200ml)/ woda z miętą i cytryną
Śniadanie- herbata z cytryną, kasza manna na mleku, kanapka z żółtym serem, kanapka z jajkiem na twardo, warzywa
Podwieczorek-herbata owocowa, kanapka z polędwicą sopocką i warzywami

Alergeny

  • Zboża zawierające gluten

  • Jaja i produkty pochodne

  • Mleko i produkty pochodne

  • Seler i produkty pochodne

Wtorek 27-02-2018

Zupa kalafiorowa(250g)
Pulpecik wieprzowy w sosie pieczarkowym(110g), kasza gryczana(150g)
Marchewka duszona(100g)
Kompot (200ml)/ woda z miętą i cytryną
Śniadanie- herbata z cytryną, kakao, kanapka z pieczoną piersią z indyka, kanapka z polędwicą sopocką, kanapka z twarożkiem, warzywa
Podwieczorek- koktajl jogurtowy z owocami, herbatniki

Alergeny

  • Zboża zawierające gluten

  • Jaja i produkty pochodne

  • Mleko i produkty pochodne

  • Seler i produkty pochodne

Środa 28-02-2018

Krupnik z kaszą jaglaną (250g)
Pieczony udzik z kurczaka(90g), ziemniaki(150g)
Kapusta pekińska z ananasem i sosem jogurtowym(90g)
Kompot (200ml)/ woda z miętą i cytryną
Śniadanie- herbata z cytryną, płatki ryżowe na mleku, kanapka z żółtym serem, kanapka z pieczoną piersią z kurczaka, warzywa
Podwieczorek- kakao, bułeczka z serem i rodzynkami

Alergeny

  • Zboża zawierające gluten

  • Jaja i produkty pochodne

  • Mleko i produkty pochodne

  • Seler i produkty pochodne

Czwartek 01-03-2018

Kapuśniak(250g)
Pierś z kurczaka w sosie włoskim(110g), kasza bulgur(100g)
Fasolka szparagowa(80g) /bufet warzywny(owoce, warzywa, sałatki, surówki do wyboru)
Kompot (200ml)/ woda z miętą i cytryną
Śniadanie- herbata, kakao, kanapka z masłem, parówka, kanapka z serkiem almette, kanapka z dżemem, warzywa
Podwieczorek-sok jabłkowy 100%, bułeczka pszenna z serem żółtym i warzywami

Alergeny

  • Zboża zawierające gluten

  • Jaja i produkty pochodne

  • Mleko i produkty pochodne

  • Seler i produkty pochodne

Piątek 02-03-2018

Zupa pomidorowa z makaronem(250g)
Nuggetsy z miruny(90g), ziemniaki(150g)
Surówka z kapusty kwaszonej(100g)
Kompot (200ml)/ woda z mięta i cytryną
Śniadanie- herbata z cytryną, kakao, chałka z miodem, chałka z serkiem waniliowym
Podwieczorek-kisiel truskawkowy domowy, biszkopty

Opracowała: mgr inż. Jolanta Chłopecka, dietetyk

Alergeny

  • Zboża zawierające gluten

  • Jaja i produkty pochodne

  • Mleko i produkty pochodne

  • Seler i produkty pochodne

Nasza strona korzysta z cookies.